Ga naar hoofdinhoud

De oudere mond optimaal verzorgd

GENNEP – Voor de groep ouderen die thuis wonen of binnen een zorgcentrum of verpleegtehuis verblijven, is de zorg voor de mond een ondergeschoven kindje, vinden de Gennepse tandprotheticus Joep Driessen en tandarts Roelant van Rens uit Mook. Zij bieden daarom mondzorg op maat en ter plekke.

Tandarts van Rens: “Veel ouderen hebben een volledige prothese en verkeren vaak en ten onrechte in de veronderstelling, dat er niets te doen is aan klachten, pijn of problemen met het gebit. Dat is niet terecht, want de techniek van nu stelt ons in staat een mooie, goed passende en klachtenvrije prothese te vervaardigen. Wanneer er geen bestaande tanden en kiezen in de kaak aanwezig zijn, is het zogenaamde klikgebit indien mogelijk een geweldige oplossing. Daarbij wordt een prothese aan twee implantaten in de onderkaak vastgeklikt.”

Joep Driessen vult aan: “Als Roelants taak in het saneren van het bestaande gebit of het plaatsen van implantaten voltooid is, zorg ik voor het prothetische gedeelte, dat vervolgens bij mij in de praktijk wordt geplaatst. Omdat de mobiliteit van ouderen in verzorgingstehuizen soms een probleem is, willen we ook daar graag in ondersteunen. In overleg is het mogelijk om voor vervoer en persoonlijke begeleiding te zorgen. Iedereen die oren heeft naar een prettig zittende, goed functionerende mondprothese, raden we dan ook aan om contact met ons op te nemen.”

De oudere mond optimaal verzorgd
Back To Top